2 Resultaten
2 Resultaten

Zwitsal

 

Zwitsal is al jaren een heel bekend en vertrouwd merk van onder andere zalf, crème, olie en shampoo voor baby’s. Wie kent het niet? De gele tubes en flessen met het bekende logo met het babykuifje, zijn inmiddels heel vertrouwd.

 

Eigenschappen van Zwitsal producten

Zwitsal vindt het belangrijk dat haar producten mild, veilig en zacht zijn voor de huid van je baby. De zalf, créme of olie is heel fijn voor de kwetsbare babyhuid. Elk product is hypoallergeen. Dit betekent dat de kans klein is dat je kindje er allergische voor is. De pH-waarde is altijd neutraal. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de producten extra mild zijn.

 

De geschiedenis van Zwitsal

Een apothekers leerling, meneer Jansen, liep begin 1900 stage in Zwitserland. Hij werkte bij een apotheker die zelf hele goede zalf maakte. De zalf werkte onder andere uitstekend als bescherming tegen de zon. Meneer Jansen vroeg de apotheker om het recept van deze zalf. Terug in Nederland, maakte hij deze zalf zelf. Hij verkocht het product onder de naam “Zwitserse balsem”. De meeste mensen kochten deze zalf vooral voor hun baby. Enkele jaren later veranderde hij “Zwitserse balsem” in “Zwitsal”. Het logo kreeg een afbeelding met het kuifje van zijn elf maanden oude dochtertje Mieke. In de loop van de tijd is dit logo gemoderniseerd, maar het kuifje van Mieke bleef.