Ruilen en Retourneren

Bij Babypark is het altijd mogelijk om het artikel binnen 14 dagen na ontvangst retour te sturen. Je kunt natuurlijk diverse redenen hebben voor het retourneren van een artikel. Daarom vragen wij altijd om ons retourformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Onze medewerkers weten dan precies wat er met je bestelling moet gebeuren. De klant is verantwoordelijk voor het retour sturen van het product. De klant hoeft hier echter geen verzendkosten voor te betalen. Wanneer een box of babykamer moet worden opgehaald door de Babypark Bezorgservice zijn de kosten circa €15,-.

Hoe kan ik mijn artikel retourneren?

1. Download één van onderstaande pdf formulieren en print deze uit.

>> Download retourformulier
>> Download Europees modelformulier (voor herroeping)

2. Vul het formulier zo volledig mogelijk in.
3. Knip het adresveld (aangegeven met schaar) af en plak deze op de doos.
4. Voeg een kopie van de aankoopfactuur bij in de doos
5. Het retourformulier wat overblijft kan samen met de factuur in de doos gestopt worden.
6. Plak de doos zorgvuldig dicht.
7. Breng de doos bij een Postkantoor bij u in de buurt.
8. Uw pakket wordt verstuurd.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren of ruilen?

Indien je een artikel wilt ruilen of de bestelling wilt annuleren, kan dit altijd binnen 14 dagen na aflevering van je bestelling. De termijn van 14 dagen gaat in op de dag, na aflevering van je bestelling. Bestaat je bestelling uit meerdere deelleveringen dan gaat de termijn van 14 dagen pas in na levering van het laatste product. Zodra je het artikel terugstuurt dan kan dit naar het algemene antwoordnummer. Wanneer je de bestelling wilt annuleren zal het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten van de heenzending van de bestelling door ons binnen 14 dagen teruggestort worden. Deze termijn start op het moment dat je aangeeft een artikel retour te gaan sturen. Tevens is het mogelijk om binnen 14 dagen na aankoop je bestelling te retourneren of te ruilen in één van onze megastores.

Beschadigd of verkeerd geleverd artikel

Indien je een artikelen wilt terugsturen i.v.m. een beschadiging of nalatigheid door Babypark, kun je bij onze serviceafdeling het antwoordnummer opvragen. Wij nemen in dit geval de kosten van de retourzending voor onze rekening. Dit is overigens alleen mogelijk voor online bestellingen. Voor aankopen in de winkel kun je contact opnemen met onze serviceafdeling. Het betreffende artikel kun je dan vaak omruilen in een Babypark megastore bij jou in de buurt.

Verwerkingsproces

Op het moment dat je het artikel retour stuurt, duurt het altijd even voordat deze door ons in ontvangst genomen kan worden. Normaliter duurt het 2-3 werkdagen voordat het pakket door Post NL wordt afgeleverd. Zodra het pakket bij ons is afgeleverd, wordt deze uiteraard zo spoedig mogelijk verwerkt. Je ontvangt zo snel mogelijk en uiterlijk met 14 dagen na ontbinding het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten van de heenzending retour. Je wordt altijd per e-mail op de hoogte gehouden betreffende de status van het geretourneerde artikel.

Teleurstellende zwangerschap

Bij een teleurstellende zwangerschap kun je de ongebruikte artikelen retourneren naar Babypark. Na ontvangst van de artikelen ontvangt u van ons het volledige aankoopbedrag terug. Neemt u hiervoor contact op met onze klantenservice.

Voorwaarden

Artikelen mogen enkel binnen 14 dagen na ontvangst retour gestuurd of aangemeld worden. Na aanmelding van de retour heb je nog 14 dagen om het terug te sturen.
- In verband met hygiene kunnen voedingsartikelen waarvan de verzegeling is geopend niet geretourneerd worden.
- Stuur de artikelen compleet (inclusief alle toebehorende items bij het artikel) retour in de originele staat en, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking. Bij beschadigde of incomplete artikelen zijn wij genoodzaakt om kosten in rekening te brengen. Daarom adviseren wij u om te allen tijde de geleverde toebehoren te bewaren.
- Indien u een artikel retour stuurt vanuit België kunt u contact met ons opnemen zodat wij een retourlabel voor u aan kunnen maken.