Veiligheid in de box

De box is voor veel ouders onmisbaar. Je kunt je kindje in een veilige omgeving laten spelen en je hebt zelf je handen vrij. Omdat je kindje hoger dan de vloer ligt heeft je kindje geen last van eventuele tocht.

 

Download de handige checklist

veiligheid algemeen

De juiste plaats voor een box

Kies voor de box een centrale plaats in huis zodat je kindje jullie kan zien vanuit de box. Het is voor je kindje niet prettig als de box te dicht bij de verwarming staat.

Inklapbare box

Is je box inklapbaar? Controleer altijd of je de box op de juiste wijze hebt uitgeklapt en hij niet per ongelijk in kan klappen met je kindje erin.

Boxkleed

Voor het veilig gebruiken van de box is een goed passend boxkleed nodig. Kun je geen boxkleed vinden dat dezelfde maten heeft? Kies dan liever een te groot dan een te klein boxkleed. Je kindje kan dan minder makkelijk onder het boxkleed terecht komen.

Speelgoed

Het gevaar van een box in de woonkamer is dat deze gaat dienen als opslagplaats voor babyspulletjes. Om dit te voorkomen kun je een box met een lade kopen of een opbergzak aan de zijkant van de box bevestigen. Zorg dat er niet teveel speelgoed in de box ligt wanneer je kindje erin ligt. Je kindje kan dit op elkaar stapelen en zo uit de box klimmen. Hebben jullie een muziekmobiel? Zorg ervoor dat deze stevig en hoog genoeg is bevestigd en controleer regelmatig of de muziekmobiel nog steeds goed vast zit. Een muziekmobiel is om naar te kijken, niet om mee te spelen.

Checklist box

  • 1.Plaats de box op een centrale plaats en niet te dicht bij de verwarming
  • 2.Check of een inklapbare box niet in kan klappen met je kindje erin
  • 3.Zorg voor een passend boxkleed (liever te groot te dan te klein)
  • 4.Maak van de box geen opslagplaats voor babyspulletjes
  • 5.Leg niet teveel speelgoed in de box
  • 6.Controleer regelmatig of de muziekmobiel nog steeds stevig is bevestigd